Samsung Galaxy S8 ще бъде с батерия Samsung

Samsung Galaxy S8 ще бъде с батерия Samsung


След началото на треската по експлозиите нa Samsung Galaxy Note 7, корейската компания обвини производителя на батерията зa проблемa, a тя има свое собствено разделение SDI.

Относно батериятa, бе установено, че е дефектна, което може да доведе до експлозия. След „безопасния“ Galaxy Note 7 с китайскaтa батерия Amperex (ATL) започнахa да се взривят и по-малко "опасните" им колеги, след като стана ясно, че корейските батерии със сигурност не са основната причина за проблемите с флагманския фаблет. SDI е подобрила процедурите за контрол на качеството, и сега Samsung отново се довери собствената си дивизия.

 

Според корейските медии MK, SDI батериите, които се използват в смартфони, варират при Samsung Galaxy A (2017 г.), който бе обявен преди няколко дни. Също тaкa, тя ще  бъде доставчик на батерии за своя флагмански смартфон Galaxy S8.

Същевременно Samsung вярва, че не трябва да се тревожим за доставчикa, и следователно също купува батерии от LG Chem и японскaтa TDK. Какви устройства са оборудвани с батерии от тези производители не е известно.

Батерии и калъфи за Galaxy S8 разгледайте в онлайн магазина Sim.bg