Samsung ще изплати на Apple $ 1 млрд. с монети от 5 цента

Samsung ще изплати на Apple $ 1 млрд. с монети от 5 цента

  Както е известно, неотдавна южнокорейската компания Samsung загуби в САЩ една от патентните битки, водени срещу американската корпорация Apple. Съдът постанови корейският производител да заплати на Apple компенсация в размер на над 1 милиард долара. Никой обаче не е уточнявал как именно трябва да бъде извършено плащането.

Ето че днес в Отдела по сигурността на Apple е постъпило искане корпорацията да осигури 30 празни вагони, в които да бъдат натоварени монети от 5 цента. Както се оказва, ръководството на Samsung възнамерява да изпълни решението на съда именно по този начин.

Този трик представлява подигравка, но същевременно и ново главоболие за служителите на Apple, тъй като те ще трябва да прекарат дълги часове в броене на парите, за да проверят дали сумата на глобата е изплатена коректно.

В допълнение Лин Кун Хи, председател на Samsung Elecronics, заяви пред репортери, че компанията му няма да бъде сплашена от Apple и допълни: "Щом те играят мръсно, ние също знаем как да им отвърнем със същото. Сега те могат да използват нашите монети, за да си купят закуски или да ги претопят и да направят от тях корпуси за компютри, но това вече не е мой проблем. Аз ще изпълня решението на съда и ще платя глобата. Надявам се да успеем да доставим 200 милиона монети до края на тази седмица", завърши той.

промоции