Samsung: Galaxy Note 8 няма да бъде с вграден в екрана скенер за пръстови отпечатъци

Samsung: Galaxy Note 8 няма да бъде с вграден в екрана скенер за пръстови отпечатъци

През втората половина на годината Samsung ще покаже нов флагман, този път свързан със семейството на Galaxy Note. Един от най-популярните слухове за това устройство е, че ще  снабдено с двойна камера и екран с вграден скенер за пръстови отпечатъци.
Въпреки това, представители на Samsung в скорошно интервю заявиха, че това няма да се случи. Според тях, компанията е направила всичко по силите си, за да се интегрира сензора за пръстови отпечатъци в екрана, но в крайна сметка решението да не се прилага технологията в Galaxy Note 8 се дължи на много технически ограничения, включително и от съображения за сигурност. В същото време, Samsung ще продължи да работи с партньорите (по-специално, Crucialtec) за тази интеграция в бъдеще.
Очевидно е, че корейците не успяха да доведат тази функция до идеала. С оглед на провала на миналагодишния Galaxy Note 7, и най-малкия недостатък в Note 8 може да погребе поредицата, която Samsung не може да  си позволи. В тази връзка, още по-интересен е въпросът за прилагането на сензора в стъклото на iPhone 8 - някои слухове твърдят, че Apple също имат проблеми в тази област. И двата флагман ще бъдат представена през септември.

 

промоции