Представяне на Xperia XZ3 - първият оригинален OLED-флагман на Sony за Android 9 Pie

Представяне на Xperia XZ3 - първият оригинален OLED-флагман на Sony за Android 9 Pie


На събитието IFA 2018 в Берлин, Sony  представи флагманския смартфон Xperia XZ3. Основната му характеристика е OLED-дисплеят, приложен за първи път в линията на устройствата Xperia. Освен това  японския производител е първият, който прилага QHD на резолюция + (по-рано компанията е използвала само Full HD / Full HD + или 4K), както и реализирането на технологията Side Sense (аналог на Edge Sense от HTC), за да получи достъп до основните функции на устройството. И накрая, Xperia XZ3 е първият смартфон на Android 9 Pie "от кутията". От  предшественика си апаратът е получил 19 Mп Motion Eye камера, стерео говорители, технология Dynamic Vibrarion System и дизайн Ambient Flow (коригиране за намалена до 9.9 мм дебелина) и 5-Mn фронтална камера, променена на 13 Mn от боке и бютификатор.

 


Техническата страна включва 8-ядрен чипсет Snapdragon 845 с честота от 2.8 GHz, 4 GB RAM и 64 GB вътрешна памет. Въпреки намалената дебелина, батерията на Xperia XZ3 е нараснала до 3330 mAh.
Sony Xperia XZ3 ще се предлага в четири цвята: черен, сребрист, зелен и бургундско-червен. Цената все още не е известна, но предварителната поръчка ще бъде отворена много скоро а пускането в продажби ще се състои през септември.

промоции