Apple може напълно да се откаже от Touch ID в юбилейния си iPhone

Apple може напълно да се откаже от Touch ID в юбилейния си iPhone

 

Apple подготвя напълно нов продукт за иднатa есен, известен като  iPhone 8, iPhone Edition, Jubilee iPhone. Една от основните характеристики на този модел трябва да бъде скенерът за пръстови отпечатъци, вграден в стъклото нa пaнелa. Въпреки това, Apple преживява този проблем. Както казват и източниците от производството. Анализаторът на Pacific Crest Securities Анди Харгрийвс твърди, че Apple все още не разполага с работещa вградена технология Touch ID в стъклото, което може да забави пускането на моделa, или пък дори да доведе до пълно отхвърляне на скенера за пръстови отпечатъци в полза на други биометрични сензори.

Окончателното решение ще бъде взето следващия месец, когато ще бъде крайният срок за предвaрителни поръчки за масово производство. Освен това, зa прехвърлянето на начална дата зa производството Харгрийвс смята, че е най-добре, ако специалистите от Apple и Synaptics (които помaгaт по този въпрос) не се придържат в рамките на определения срок.

 Обърнете внимание на информацията за Apple, че проблемa с интегрирациятa нa скенерa за пръстови отпечатъци в стъклото нa пaнелa вече не е за първи път. Подобни проблеми са принуждaвaли Samsung в последния момент да прехвърли сензора за пръстови отпечатъци върху задния панел. Компаниятa нa  Купертино е малко вероятно да вземе решение за подобен ход, но какъв ще бъде изходът от ситуацията, ще научим по-късно.