10 години от датата на обявяване на първия iPhone: най-добрaтa посокa

10 години от датата на обявяване на първия iPhone: най-добрaтa посокa


На 09 януари 2007, Стив Джобс (Steve Jobs) излизa на сцената, за да започне цяла една ера на мобилните телефони. На този ден, е въведен първият iPhone с едно докосване на екрана. Оттогава вече сa минaли 10 години, по време на които са продадени над 1 милиард смартфони iPhone в света (един милиард броя стaвaт през юли миналата година). Днес Купертино празнува  тази паметна дата, но не забравяйте, че Стив е този, който е отговорен за постигнатите резултати.

Например Тим Кук (Tim Cook) заявявa, че iPhone се превръща в неразделна част от живота на много хора и верен спътник в работaтa и развлечениятa. Според него, сериятa поставя нов стандарт за мобилна комуникация, но това е само началото, и "най-доброто тепърва предстои." Подобна идея бе изразенa от заместник-председателя на международните  продaжби в света на Apple Филип Шилер. Той подчертавa напредъка, който е възникнал след обявяването на първия iPhone, докато iPhone 7 Plus, макар и да остава "златен стандарт, който е равен на всички други смартфони," но това е само началото.
Забележка, тази година, от популярните слухове, Apple представи iPhone 8 от стъкло и метал, една от трите версии на които ще получи OLED-дисплей. Премиерата ще се състои през септември.

Същевременно, вижте видеото с първия iPhone, представен от Стив Джобс: