Отказ от сключен договор от разстояние, разходи по връщане на стоката, възстановяване на заплатената цена за стоката, формуляр, права и задължения на страните :

 

На основание чл. 50 от Закона за защита на потребителите потребителят има право да се откаже от договора от разстояние без да посочва причина, и без да дължи обезщетение или неустойка в 14 /четиринадесетдневен/ срок, считано от датата на доставката, като върне на Търговеца поръчаната стока в добър търговски вид.  

За да упражни потребителят правото си на отказ, трябва да уведоми Търговеца (като посочи своето име, точен адрес, телефонен номер, електронен адрес, марката и модела на закупената стока, от която се отказва, цената на стоката) за решението си да се откаже от договора с недвусмислено заявление (писмо, изпратено по пощата или електронна поща). За целта потребителят може да използва приложения Стандартен формуляр за отказ , като попълни и подаде същия или друго недвусмислено заявление за отказ с писмо до адреса на управление на Търговеца, посочен в началото на настоящите ОУ, на електронен адрес [email protected] или на уебсайта на Търговеца (www.sim.bg). Ако потребителят се възползва от възможността си за отказ от договора от разстояние, Търговецът е длъжен да му изпрати на траен носител (с писмо или по електронна поща) съобщение за потвърждение на получаването на отказа.

За да спази потребителят срока за отказ от договора, е достатъчно същият да изпрати по начина, посочен по-горе, недвусмисленото си съобщение до Търговеца относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

 

Действие на отказа. Ако потребителят се откаже от договора за продажба от разстояние, Търговецът му възстановява всички плащания, които е получил от него, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от потребителя начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от Търговеца), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която е информиран от потребителя за решението му за отказ от договора за продажба. Търговецът ще извърши възстановяването, като използва същото платежно средство, използвано от потребителя при първоначалната транзакция, освен ако потребителят изрично не се е съгласил с друг начин на възстановяване на сумите; във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за потребителя.

 

При упражняване на правото на отказ от договора от разстояние всички разходи по връщане на стоката/ите са за сметка на потребителя. Куриерските разходи се очаква да не надвишат приблизително 20 лв.

При упражняване на правото си на отказ от договора от разстояние по реда, посочен по-горе, потребителят трябва да изпрати или предаде стоката/ите обратно на Търговеца /на адреса му на управление, посочен в началото на тези ОУ/ без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на Търговеца за решението си да се откаже от договора. Крайният срок се смята за спазен, ако потребителят изпрати или предаде стоките обратно на търговеца преди изтичането на 14-дневния срок.

 

Състоянието на връщаната от потребителя стока трябва да отговаря на нормалното такова за изпробването и, за да се установи естеството, характеристиките и доброто и функциониране в съответствие с договора за продажба. Стоката, предмет на договора за продажба от разстояние, която потребителят се задължава да върне на Търговеца при условията на настоящият Раздел и ЗЗП, трябва да бъде в добър търговски вид, без външни и/или вътрешни ожулвания, драскотини или други наранявания, поставена в оригиналната търговска опаковка, в която е получена от Търговеца, да не е нарушена цялостта на поставени от Sim.bg и/или производителя/вносителя защитни стикери, в т.ч. стоката да не е ползвана и да отговаря на предвиденото в договора за продажба предназначение. Стоката трябва да бъде придружена от предоставените от Търговеца гаранционна карта (оригинал), оригиналните копия на фактура и касов бон (за физически лица) или копия на фактура и касов бон (за юридически лица).

Лесно и удобно!
Доставка за 1 работен ден

Плащаш чак след като получиш продукта!

Не плащате нищо предварително! Получавате продукта до ваш адрес или офис на куриер и чак тогава го заплащате на място. Това елиминира риска и притеснението на клиента от грешки или измама. Всичко е прозрачно ясно, лесно и бързо.

Вземи на лизинг бързо! Одобрение за 30 минути.

На изплащане супер бързо и лесно !

Можете да закупите избран от вас продукт на изплащане с изгодна лихва. Супер бърза и лесна процедура изцяло онлайн. Получавате договора и продукта едновременно с куриер, след което подписвате договора и продукта си остава за вас.

виж още

Безплатна доставка! За всички поръчки на аксесоари за GSM над 100лв

Безплатна доставка за поръчки на аксесоари за телефони над 100лв!

При поръчка на един или повече аксесоара за телефон на стойност над 100лв ще ви бъдат изпратени безплатно до избран от вас офис на куриер Еконт.

виж още

Провери пратката преди да платиш на куриера

Провери получения продукт преди да го платиш!

Предлагаме ви услугата проверка и тест на пратка преди да я заплатите. Така можете да се уверите, че правилния продукт е пристигнал здрав при вас.

свържете се с нас!

0877 705 305от 10:30 до 17:30 ч, Събота до 13:00 ч
Неделя почивен ден