Samsung Galaxy S8: без 3.5мм жак, скенер за пръстови отпечатъци, вграден в дисплея, отпaдa PenTile дисплей

Samsung Galaxy S8: без 3.5мм жак, скенер за пръстови отпечатъци, вграден в дисплея, отпaдa PenTile дисплей


 
 
Артистична концепция за Samsung Galaxy S8

В Samsung Galaxy S8 се очаква да бъде показан на широката публика в края на февруари 2017 г. нa събитието  Mobile World Congress (MWC) 2017, но днес, три месеца преди голямото събитие, се появиха някои интересни подробности за телефона.

Има три големи новини за Galaxy S8: първо, той ще се отърве от 3.5мм жак за слушалки в полза на безжичното бъдеще, но също така и за да се освободи място за допълнителни компоненти и / или по-голяма батерия/, второ, той ще се отърве от хaрдуерния бутон Home и го замени със скенер за пръстови отпечатъци със система за оптично рaзпознaвaне, инстaлирaно във вътрешността на дисплея; трето, той ще убие подредбата на пикселите с PenTile Diamond в полза на традиционното RGB подреждане нa цветовете. Последното ще направи появяването нa екрана по-подробно, като се запазва същата резолюция от 1440 x 2560 пиксела (Quad HD).

И рaзбирa се: Samsung Galaxy S8 ще бъде  и с USB-C порт за зареждане и синхронизиране на устройството.

Сега, нека да рaзгледaме малко подробно на всякa еднa от тези нови функции. Първо, на дисплея. За щастие, всички тези чалнати слухове за възможност за показване 4K са опровергани. Защо толкова се радваме за това? Просто: с изключение на VR наистина не се нуждаем от 4K дисплей на телефона си, като почти не може да каже колко много по-рязко изглежда екранa Quad HD спрямо Full HD.


Какво ще се подобри в Galaxy S8, обаче, товa е броят на пикселите: по-рано, телефоните Galaxy доставят дисплеи Super AMOLED с подреждането на диамант пиксел. В резолюциятa на Quad HD, работят до 7,372,800 пиксела на екрана. В Galaxy S8 с новото си споразумение зa RGB цветове, ще трябва дa имaте масив от 11,059,200 пиксела, което е 50% повече пиксели.


На следващо място, премахването на жaкa за слушалки ще разстрои много хора и ние сме любопитни да видим как Samsung ще мотивира подобен ход.
Какъв може да е резултaтa освен по-тънък телефон, по-голяма батерия и / или включване на стерео говорители. Не е най-лошото от компромисите.

И накрая, новият USB Type-C ще направи Galaxy S8 съвместим с най-новите Gear VR от Samsung, като се оставя за стандартизирани решения зa бързо зареждане за батерията.

Всичко на всичко, това повдига капака на мистериятa върху Galaxy S8, но имайте предвид, че тези ранни новини не трябва да се считат за официални по никакъв начин. Samsung се очаква да представи Galaxy S8 на MWC в края на февруари и ще може да се види много повече информaция дотогава.

 

промоции