Redmi Note 3 - Официално представяне

Redmi Note 3 - Официално представяне

Вече излезе и новият Redmi Note 3, след като Xiaomi  много бързо се справиха със следващото устройство от серията на Redmi Note. Тъй като това се случва много скоро след излизането на Redmi Note 2, (въпреки анонсирането от страна на медиите), характеристиките и техническите данни твърде много подчертават откъде произлиза новия модел. Първото „работно“ наименование на смартфона щеше да бъде Redmi Note 2 Pro, но все пак от компанията са решили да бъде името да бъде  с нов пореден номер 3.

Също като при Xiaomi Redmi Note 2 цена,  устройството има дисплей  с 5.5 инча, с резолюция 1920Х1080 – Full HD,  8-ядрен процесор, чипсета е отново MediaTek Helio X10 MT6795, който ни е много познат. Новото при Note 3 e, че има увеличена оперативна памет – цели 3 GB RAM! (Става въпрос за модела при 32 GB вградена памет), при същата версия има и по-висока честота на ядрото 700 MHz. Ако разгледаме модела с 16 GB памет, при него рамта е само 2 GB, а честотата е 550 MHz.
Външният облик на новият смартфон от Xiaomi е с приятни светли вариации на бяло, сиво, златисто и сребристо

При камерите – основна и селфи камера, приликата с предходния модел е 1 към 1, 13MP и 5MPМ, с автофокус, но пък за разлика от тях, мощността на батерията е значително завишена – капацитета е 4000 mAh! Това е сериозна разлика, като се има впредвид, че на Redmi Note 2 е само скромните 3060 mАh! Операционната система Android Lolllipop, а е и снабден със свой фирмен интерфейс Miui 7, на базата на Android. Смартфонът има Bluethooth, Wi-Fi, чувствителен сензор за пръстов отпечатък (дактилоскопски сензор), който може да отключва дисплея на фаблета за 0.3 сек! В наличност са два слота за SIM карти, като се поддържа и LTE.

Друга съществена разлика (която се вижда още на пръв поглед), е че новото устройство е превилегировано с корпус от метал. Дебелината му е 8.65 мм, а тежи 164 г.

 

Цената е разбира се, достъпна и е само 140 долара и ще започне да се продава на 27ми ноември.

промоции