MediaTek пуска 10 ядрени и 12 ядрени процесори за телефони

MediaTek пуска 10 ядрени и 12 ядрени процесори за телефони

10 ядрени и 12 ядрени телефони 

MediaTek е един от най-добрите производители на мобилни процесори. През миналата година те заляха пазар за смартфони бързи 8 ядрени процесори на страхотна цена.

 

Сега от MediaTek отново надскачат конкуренцията като подготвят първите в света 10 ядрен и 12 ядрени процесори за мобилен телефон. Това са най-бързите процесори използвани за смартфони.

 

Компания MediaTek, един от основните доставчици на мобилни чипове в индустрията и тяхната първа в света 10-ядрена платформа се нарича Helio X20.

 

Това с което компания изпреварва конкуренцията е бързата производителност, при това на много ниска цена и ниска консумация на енергия ( батериите телефоните с процесори на MediaTek издържат по-дълго време ).

 

За новия 10 ядрен процесор се използва едночиповата система (SoC) MediaTek Helio X20 която включва цели 10 сравнително слаби ядра Cortex-A53, тъй като по-високопроизводителните ядра биха превишили допустимите норми за енергийна ефективност. 

 

Antutu Benchmart тестове на 10-ядрен процесор MediaTek показва над 75 000 точки. Това несъмнено е най-добрия резултат за мобилно устройство. 

Това не е всичко ,освен този процесор те готвят и още по-мощния 12 ядрен процесор, с по-голяма честота на ядрата.

Очаква се новите процесори да влязат в серийно производство към края на годината, когато ще можем да ги видим в различни китайски телефони.

Ние от Sim.bg ще ви предложим първи модели телефони с 10 ядрен процесор, когато те бъдат факт.

 

Може да разгледате нашите модели мобилни телефони.

 

По-долу ви показваме класацията на най-бързите мобилни телефони подредени според производителноста, която имат при тест с Antutu Benchmark. Както може да забележите ,те имад много под 75 000 точки, с какъвто резултат могат да се похвалят 10-ядрените процесори MediaTek.

 

 

промоции